Boedapest is een geweldig mooie stad voor de nacht fotograaf. Zoveel historie en zo veel mooi belichte gebouwen, Buda Castle, het Citadel, het Parlementsgebouw, 9 bruggen over de Donau, de st Stephen Basiliek en nog veel meer stadskenmerken die de moeite van het fotograferen waard zijn.
Sinds ik voor het eerst een DRI foto zag wist ik gelijk in welke richting ik mij qua fotografie wilde specialiseren. Ik had al wel eens wat zitten experimenteren met nachtfotografie, maar een enkele foto en of dat nu uit een analoge of een digitale camera komt mist altijd detail. Of de donkere delen zijn te donker of de lichte delen (lantaarnpalen, en andere lampen, de maan) zijn te licht en resulteren in grote witte vlekken op je foto.
Terwijl ik een rondje loop door de stad op zoek naar mooie spots, klik ik uit verveling eens de lens open en draai een rondje met mijn camera. Dit levert best wel grappige troep op.
En zo ben je op een avond in Barsingerhorn in de Kop van Noord-Holand. Gelukkig had ik mijn camera meegenomen en heb ik de kern van de dorp wel weten te raken.

Zomaar een foto