Boedapest bij nacht


28 maart 2011
Boedapest is een geweldig mooie stad voor de nacht fotograaf. Zoveel historie en zo veel mooi belichte gebouwen, Buda Castle, het Citadel, het Parlementsgebouw, 9 bruggen over de Donau, de st Stephen Basiliek en nog veel meer stadskenmerken die de moeite van het fotograferen waard zijn.
Eind maart was ik geheel ontoevallig in Boedapest voor een korte vakantie. Op een of andere manier werd ik naar die stad getrokken. Wellicht dat http://www.nederlands-elftal.info/blog/dubbelslag-tegen-hongarije-met-doelpuntenfeest er iets mee te maken had. Ik weet het niet, maar ik had mijn camera en statief wel meegenomen.

Jammer dat we tussendoor nog te lang in de kroeg hebben gezeten en de belichting van de gebouwen om 0:00 uur weer uitging en ik op die manier veel te weinig foto's heb genomen dan ik achteraf wel zou willen. Er is veel te zien in Boedapest en veel te fotograferen.

Denk dat ik nog wel eens terugkom. Buda Castle alleen is al een bron van inspiratie voor mooie nachtfoto's. En verder zoveel barok stijl schoongemaakt gebouwen in het centrum. Om nog maar te zwijgen van de positie waar het Citadel zich bevind, ruim 100 meter boven de stad.

Om nog maar te zwijgen van de 9 bruggen Buda en Pest over de Donau verbinden. Ik heb alleen een foto van de meest lelijke / modernste brug, maar dat lag ook weer aan de tijdstippen dat je kunt fotograferen en of met je vrienden in de kroeg kunt hangen.

Budapest   Boedapest   Buda Castle   Citadel   Parlement   Basiliek  Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl  Voeg dit bericht toe aan Ekudos  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan Bligg.nl  Voeg dit bericht toe aan tagmos.nl  Voeg dit bericht toe aan google.com  Voeg dit bericht toe aan Twitter.com  Voeg dit bericht toe aan facebook

Foto reportage

boeda-kasteel-vanaf-de-pest-kant-2011-04-07.jpg
Boeda Kasteel vanaf de Pest kant
hotel-four-seasons-budapest-2011-04-07.jpg
Hotel Four Seasons Budapest
de-matthiaskerk-matyas-templom-boedapest-2011-04-07.jpg
De Matthiaskerk (Matyas-templom) Boedapest
buda-castle-2011-04-07.jpg
Buda Castle
boedapest-bij-nacht-2011-04-07.jpg
Boedapest bij nacht
elisabethbrug-boedapest-2011-04-07.jpg
Elisabethbrug Boedapest
parlementsgebouw-van-boedapest-2011-04-07.jpg
Parlementsgebouw van Boedapest
st-annakerk-boedapest-2011-04-07.jpg
St Annakerk Boedapest

Meer Reportages